ZONNEGLAZEN

Er bestaan allerlei verschillende soorten glazen voor zonnebrillen, die verschillende soorten bescherming en kijkcomfort bieden en anders ervaren worden. Er zijn diverse kleuren glazen, polariserende glazen (filteren horizontale reflecties en glinstering uit het beeld) en meekleurende glazen (die donkerder worden bij meer zonlicht).

 

Schade aan de ogen

Schade aan de ogen waar zonnebrillen tegen kunnen beschermen, is vooral bescherming tegen niet zichtbaar ultraviolet (UV) licht.

Heel fel licht kan de ogen ook beschadigen, bijvoorbeeld bij direct naar de zon kijken, erg felle lampen of laserlicht. Het netvlies raakt dan blijvend beschadigd. Gewone zonnebrillen zijn over het algemeen niet gemaakt om hiertegen voldoende bescherming te bieden. Als je toch een zonnebril wilt gebruiken tegen extreem fel licht, is het goed een met bruin glas te nemen, omdat dat het blauwe licht, dat de meeste schade kan aanrichten, het meeste tegenhoudt.

Scherpte

Net zoals bij gewone brillenglazen, geven glazen van mineraal glas over het algemeen scherper zicht dan kunststof glazen.

 

WIJ MAKEN GEBRUIK VAN COOKIES

om de gebruiksvriendelijkheid van onze website te vergroten. Hiervoor is wel je toestemming nodig. Meer weten over de verzamelde gegevens, zie onze Privacyverklaring

IK GA AKKOORD

 

OVNNUVOANVC