Nieuws/Aanbiedingen

OCT oogonderzoek nu 25 euro

OCT oogscanonderzoek weken vanaf 1 oktober t/m 30 n0vember 2017

Professioneel oogonderzoek, gewoon bij ‘t Optiek Zierikzee
Wie de 50 is gepasseerd, krijgt vroeg of laat te maken met afnemend gezichtsvermogen of specifieke oogklachten zoals glaucoom en leeftijdsgebonden maculadegeneratie. De kans dat u ermee te maken krijgt, is groter als deze oogklachten in de familie voorkomen. Door tijdig professioneel oogonderzoek te laten doen, kunnen oogaandoeningen zo vroeg mogelijk vastgesteld worden.

Professioneel oogscanonderzoek werd tot voor kort uitsluitend gedaan door een oogspecialist in het ziekenhuis. Maar een ziekenhuisbezoek is niet meer nodig.
‘t Optiek Zierikzee heeft sinds kort haar eigen apparatuur in huis, waarmee snel, pijnloos en betrouwbaar een professioneel OCT oogscanonderzoek gedaan kan worden. De resultaten van het onderzoek worden beoordeeld door onze eigen optometrist, die bovendien in contact staat met de oogarts en huisarts.

Het onderzoek

OCT staat voor Optical Coherence Tomography; professioneel oogscanonderzoek, waarin er haarscherpe 3D-beelden van het oog gemaakt worden. Er komt alleen infrarood licht aan te pas en geen schadelijke röntgenstralen. Er wordt niks ingespoten en de pupil hoeft niet verwijd te worden. Met de OCT scanner worden de ogen onderzocht op de aanwezigheid van glaucoom en leeftijdgebonden maculadegeneratie (nat en droog). Tijdens het consult kunnen ook jeukende, prikkende, brandende en vermoeide ogen en/of oogleden besproken worden.
Het maken van de OCT-scan duurt slechts enkele minuten en maakt deel uit van een compleet optometrisch consult, die circa 30 minuten duurt:

  • Oogmeting en binoculaire testen
  • Oogdrukmeting
  • Spleetlamponderzoek naar o.a. staar en droge ogen
  • Fundusfoto’s
  • OCT-scan

Tijdens de OCT Oogonderzoek weken bij ’t Optiek Zierikzee (vanaf 1 oktober t/m 30 n0vember 2017) kost een compleet oogonderzoekconsult € 25,00. (normaal € 45,-)

Bel voor een afspraak met onze optometrist, Christine Boer 0111-411611.

Lees meer...

 

OVNNUVOANVC